Headerbild

Kalmar Tennisklubb

Tennis Padel Pickleball

Pickleball

USAs snabbast växande sport! Pickleball är en enkel sport att utöva och som passar alla! Film om Pickleball >>

Pickleball Gröndalshallen
Tisdag kl 18:00 - 21:00
Torsdag kl 19:00 - 21:00

Kostnad:
Senior 1000 kr/termin
Junior 500 kr/termin
Medlemskap i Kalmar TK krävs.
Alla får prova på 1 gång gratis.
Är du intresserad kontakta Björn Gyllenvind 070-2458909.


Regler - Så här spelar du!

Poäng & Match
Matcherna spelas till 11, och man måste vinna med två poäng. Man får poäng i egen serve. Servaren fortsätter serva till dess laget förlorat bollen. I dubbel går därefter serven över inom laget och först när den andre servaren förlorat sinserve går serven över till motståndarna. Regeln har ett viktigt undantag. Det lag som börjar serva får bara en serve.Poängställningen anges i nummerserier om tre – först anges servande lags poäng, därefter mottagande lags poäng och slutligen anges om det är servare ett eller två som har serven. Som exempel betyder 3-7-1 att servande lag har tre poäng,mottagande lag sju poäng och att servande lag ska serva med sin första servare.

Serve
Serven slås med underhandsslag. Servaren ska vara placerad bakom baslinjen och serven ska slås diagonalt in i serverutan på andra sidan nätet. Man har bara en serve i pickleball.

Retur och det tredje slaget
Varken servereturen eller slaget efter, det tredje slaget får slås på volley. Det innebär att mottagande lag måste låta bollen studsa innan de returnerar bollen och att servande lag måste låta returen studsa innan de slår bollen över nät. Efter returen får spelarna slå bollen både på volley eller efter en studs i marken.

Köket
På båda sidor om nätet ligger det s k ”köket”. Spelarna får inte gå in i köket om inte bollen studsat i köket först. Köket är alltså en ”no-volley zone”. I Pickleball går man som spelare därför inte närmre nät än till köksgränsen om det inte krävs
för att slå över en boll som studsat i köket.

Adress

Kalmar TK - Tennis Padel Pickleball Ängöleden 11 39236 Kalmar

Kontakt

Tel: 048013514 E-post: info@kalmartk.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in