Headerbild

Kalmar Tennisklubb

Tennis Padel Pickleball

Junior

Kalmar Tennisklubb är en klubb som både satsar på bredden och på de tävlingsinriktade. I tennisskolan har vi ca 250 juniorer igång.


Anmälan och information ht-23 och vt-24, läs mer


Tennisskolan - information

Play & Stay konceptet!

Spelglädje är nyckeln till framgång och därför inför vi nu Play & Stay i Kalmar Tennisklubb. Vi justerar banans och rackets storlek efter utövaren och även bollens tryck för att underlätta spelet. Tävlingsmomentet är en naturlig del av träningen och görs på ett lekfullt sätt för att stimulera spontanspel och som i framtiden kan leda till tävlingsspel. Grupperna är indelade i Röd, Orange, Grön och Gul Boll och vi har även för de som gillar att tävla en utvecklings-, tävlings- och elitgrupp.

Självklart anpassar vi grupperna efter ålder, mognad, drivkraft och spelnivå. Målsättningen är att utveckla eleverna tennismässigt och att de har roligt och får bra motion. Naturligtvis så hoppas vi att många tar steget upp till tävlingsgruppen där fokus ligger på tävlingstennis.

Röd boll, ca 5-7 år
Spelas på Minitennisbana

Orange boll, ca 8-9 år
Spelas på Miditennisbana

Grön boll, ca 10-11 år
Spelas på fullstor tennisbana (Maxitennisbana) 

Gul Boll, ca 12-18 år
Spelas på fullstor tennisbana  
Här ligger allt mer fokus på teknikövningar, matchspel och taktik. 

Standbyregler

  • Standby gäller för dig som deltar i  KTKs schemalagda juniorträning hösten 2023 (1 juli - 31 december)

  • Standby innebär att du spelar gratis på ledig bana om du ej bokar bana.

  • Om du spelar med någon som inte deltar i juniorträningen betalar hen 75 kr/h. Fortfarande gäller att banan ej får bokas.

  • Tänk på att om du bokar en bana är det alltid full banhyra.

  • Du måste alltid anmäla dig i receptionen innan du går in och spelar och uppge vem du spelar med.

  • Gäller endast när receptionen är bemannad, måndag-torsdag kl 08-19, fredag 08-17, lördag kl 10-16 och söndag kl 10-17.


Privatlektion

Boka en privatlektion med någon av  tränarna nedan, 600 kr/h.
I priset ingår tränare 1 h, banhyra, racket och bollar.
Vill man vara fler än 1 spelare på banan tillkommer 200 kr/extra spelare.
Presentkort på lektioner finns att köpa i receptionen.

Kontakta respektive tränare för tidsbokning.

Tennis/Padel
Åke Svensson
073-3303670, ake@kalmartk.se

Tennis/Padel
Carl Enlund
073-6432516, carl@kalmartk.se

Tennis
Göran Andersson
072-5455685, goran@kalmartk.se

Tennis/Padel
Love Kanje
072-5176187, lovekanje@gmail.com

Tennis
Belma Tatarevic
073-9758392, belmis.tennis@hotmail.com


Årets Junior


2022 - Love Kanje
Love Kanje är en värdig Årets Junior 2022. En härlig, omtyckt och lojal KTKare som sedan unga år deltagit i juniorträningen och nu även arbetar som tennis- och padeltränare. Hans bländande volley har gjort att han utvecklats till en mycket duktig dubbelspelare. Alltid lika pigg på att hjälpa till under tävlingar och andra KTK arrrangemang. Loves dolda talang är hans musikala ådra, duktig både på att sjunga och spela gitarr. Lycka till!

2021 - Adam Andersson
Adam tycker om att träna mycket både på och utanför tennisbanan. All träning har lett till att han har börjat vinna turneringar det senaste året. Adam har ett fullspäckat tävlingsschema den närmsta tiden och det blir intressant att följa hans framtida tenniskarriär. Adam tycker om att hänga på klubben där han är en omtyckt person som sprider mycket glädje. Fortsätt att träna som du gör och var den du är så kommer tennispokalerna fylla upp ditt prisskåp i framtiden. Lycka till!

2020 - Rebecka Jerlardtz
Rebecka Jerlardtz är en hårdslående, ambitiös och viljestark talang som gjort stora framsteg de senaste åren. Hon är för tillfället rankad delad 6:a i hennes åldersgrupp flickor födda 2007. Hon bygger upp sitt spel på hårda grundslag och servar. Med lite mer säkerhet i spelet kommer hon att klättra ytterligare några placeringar på sverigerankingen på kort sikt och på lång sikt kan hon gå hur långt som helst. Rebecka har tränat på bra under pandemin och vi ser verkligen fram emot att få börja se henne vinna tennistävlingar igen. Lycka till med den framtida tenniskarriären.

2019 - Malte Andersson
Malte är en stor bolltalang som har ett varierat spel som få i hans ålder. Han är taktisk och kan läsa av sina motståndare väl. Malte kan ändra sitt spel under en match och har gjort detta i många matcher som han annars säkert hade förlorat. Hans fokus på träningen har succesivt blivit mycket bättre och detta har lett till att hans träning har blivit mer effektiv. Tävlingsresultaten visar att han är bland de bästa i Sverige bland pojkar födda 2007. Om han fortsätter att utvecklas i den här takten så kan Malte nå långt i sin tenniskarriär. Det blir intressant att följa hans framtida tävlingsresultat. Lycka till med tennisen Malte!

2018 - Felicia Dervå
Det är verkligen roligt att vi på KTK har en tjej som Felicia som satsar helhjärtat på tennisen. Felicia är en mycket träningsvillig, energisk och fokuserande junior som ser till att få ut så mycket som möjligt av varje tränings-tillfälle. Felicia tränar både med tjejer och killar och detta har gjort henne tuff mentalt och spelmässigt och detta har gett goda resultat på banan. Hennes offensiva spelstil påminner om Marija Sjarapova. I dagens tennis är det ett måste att ha ett vapen för att nå världstoppen och det har både Marija och Felicia. Felicia är nu rankad i Sverigetoppen i hennes åldersgrupp och det blir spännande att följa hennes fortsatta tenniskarriär! LYCKA TILL!

2017 - Aron Sarenwald
Aron är en junior som borde få en bragdmedalj för sin enorma tränings-vilja. Hans passion för tennis och de otaliga timmar som Aron lagt ner på träning har gett fina tävlingsresultat. Arons styrkor är hans otroliga snabbhet, kämparglöd och ett ständigt intresse för att utvecklas som tennisspelare. Han ställer alltid upp för klubben och arbetar också som tennistränare på juniorträningen. Aron är en social och ödmjuk kille med ett stort hjärta som gör att alla trivs i hans sällskap. Hans stora dröm är att bli proffs på ATP-touren. Fortsätt med detta fantastiska jobb. Vi önskar Dig ett stort Lycka Till och ser Dig gärna på ATP-touren i framtiden

2016 - Hugo Landin
Hugo Landin är en stor fysisk talang med en mycket lovande tennis-framtid. Hårdslående Hugo har tagit fina skalper på tennisbanan de senaste åren. Fortsätter han utvecklas i samma takt har han stor chans att nå ända fram till Sverigetoppen i sin åldersklass. Hugo är en lugn person som fungerar mycket bra i träningsgrupperna. Han hjälper gärna till när det behövs göras något på Kalmar Tennisklubb. Fortsätt att träna på så får vi se nya stordåd på tennisbanan i framtiden.

2015 - Jacob Danell
Jacob är en enormt träningsvillig junior som alltid försöker få till ett extra tennispass och han är beredd att utmana vem som helst. Jacob vet vad han vill med sin tennis och för att nå detta mål vet han att det krävs väldigt mycket träning på och utanför  banan. Han tar till sig de råd som tränarna ger och han tar ansvar för sin egen träning och därmed visar han vägen för andra juniorer. Hans envishet har gjort att hans tennisresultat och ranking stadigt har förbättrats. Han ställer alltid upp för  Kalmar Tennisklubb och sprider glädje med sin härliga attityd. Fortsätt att träna på och var den du är så kommer du säkerligen en dag att tävla med de allra bästa!

2014 - Carl Wickman
Carl är en ambitiös och talangfull spelare som ofta pendlar mellan Timmernabben och Kalmar för att få så mycket tennisträning som möjligt. Under åren har Carl samlat på sig viktig tävlingserfarenhet från mycket tävlande både i Sverige och utomlands. Han är en duktig dubbelspelare och har uppnått flera fina resultat. Genom hans träningsflit och målmedvetenhet kommer han inom de närmsta åren bli ett stort hot för alla juniorer. Lycka till i framtiden! 

2013 - Gustav Joelsson
Gustav är en pålitlig, noggrann och hårdarbetande junior som alltid gör sitt bästa på och utanför banan. Hans ambitiösa träning har nu lett till bra tävlingsresultat. Han ställer alltid upp för klubben om det behövs. Han är en bra kompis som sprider en glad och positiv anda kring sig. Fortsätt att vara som du är så kommer du att lyckas bra både på tennisbanan och med det övriga livet.

2012 - Adam Svensson
Adam är en ambitiös och målmedveten tävlingsjunior som har tagit ett stort kliv uppåt i sin tennismässiga utveckling med sitt aggressiva spelsätt. Adams vilja till fysisk träning utanför banan är mycket imponerande och ger goda resultat på tennisbanan. Adam har en bra attityd och ställer alltid upp och hjälper klubben när det behövs. Fortsätt att jobba på som du gör och Lycka Till i Din framtida tenniskarriär.

2011 - Simon Ekholm
Simon Ekholm är en tränings- och tävlingsflitig junior som älskar sin tennis. Han har verkligen visat att trägen vinner och nu har detta gett resultat som även syns  på rankingen. Simon har en härlig klubbkänsla och ställer  alltid upp för klubben när det behövs. Fortsätt med detta så kommer du gå långt. Lycka till!

2010 - Daniel Saroee
Daniel är en lovande junior med en mycket fin tennisteknik och ett bra fotarbete. Han är ambitiös och hänger gärna på klubben för att få träna en extra timme. Daniel har stor potential att bli en mycket bra spelare om han fortsätter att utvecklas och verkligen håller fokus på träning och matcher. Lycka till och vi ser fram emot att få höra om dina framgångar.

2009 - Erik Nordblom
Erik Nordblom har presterat utmärkta resultat på tennisbanan under flera år. Han är en träningsvillig junior med vinnarskalle som kan ta honom mycket långt upp på rankinglistorna. Erik är energisk och tränar mycket både på och utanför tennisbanan. Han har gett fin reklam för Kalmar Tennisklubb genom sina framgångar. Lycka till i din tenniskarriär.

2008 - Erik Keanius
Erik är en pålitlig och noggrann junior. Med sitt lugn sprider han en bra stämning i klubben och bland sina träningskompisar. Behövs domare, tävlingsledare eller annat så ställer han alltid upp för klubben. Erik ger alltid sitt yttersta på varje träning och är lyhörd inför tränarna och detta har nu gett resultat på tennisbanan. Fortsätt så här så kommer du gå långt.

2007 - Emma Damne
Emma är en målmedveten och ambitiös tävlingsjunior som på tennisbanan stadigt har förbättrat sitt tennisspel. Hon är en rejäl, duktig och glad tjej som alltid går att lita på. Ställer alltid upp och hjälper klubben när det behövs. Emma representerar Kalmar TK på ett föredömligt sätt både på och utanför tennisbanan. Lycka till i framtiden!

2006 - Anders Johansson
Anders är mycket träningsflitig och målmedveten tävlingsjunior. Han har tillbringat många timmar på banan med tränare och på egen hand med tennisjuniorer. Han kämpar och ger allt under träningspassen och förstår vad som krävs för att bli en duktig tennisspelare. Detta har resulterat i flera fina framgångar på tennisbanan. Fortsätt att träna på samma vis och du kommer få uppleva många härliga stunder på tennisbanan. Lycka till Anders!

2005 - Jakob Wigselius
Kalmar TK är tacksam att ha en medlem som Jakob. Han har en otrolig klubbkänsla och ställer alltid upp och hjälper till när det behövs. Jakob är ärlig och pålitlig och mycket omtyckt bland alla medlemmar. Hans kämpande på tennisbanan har gett resultat och han stiger på rankinglistan. Lycka till Jakob!

2004 - Erik Petersson
Erik är en lojal klubbmedlem som alltid ställer upp och hjälper till när det behövs i klubben. Han är en omtyckt tränare likaså en populär kompis bland sina tennisvänner. Hans fina fysik har hjälpt honom att utveckla sitt egna tennisspel. Lycka till i framtiden Erik!

2003 - Rasmus Ohlsson
Rasmus är en utmärkt representant för Kalmar TK både på och utanför tennisbanan. Han är ordentlig och pålitlig och gör alltid sitt yttersta. Rasmus har under 2003 stadigt blivit en bättre tennisspelare och blir att räkna med i framtiden. Lycka till Rasmus! 

2002 - Anna Liljedahl
Anna har under 2002 gått framåt och nått fina tennisresultat. Hon är träningsvillig  och även viljan personifierad. Med charm och positiv utstrålning sprider hon alltid glädje runt omkring sig, likväl som hon  alltid ställer upp när hjälp behövs i klubben. Vi önskar dig all lycka i framtiden, Anna!

2001  Martin Strandberg
Martin har presterat utmärkta tennisresultat under 2001 och visar alltid en mycket stark vinnarinstinkt. Han ger alltid sitt yttersta under matcher, spelar taktiskt och  missar aldrig ett träningstillfälle. Med ditt brinnande tennisintresse önskar vi dig all lycka i framtiden, Martin!

2000 - Ludmilla Brant
Ludmilla är en god  representant och ett  föredöme för Kalmar TK både på och utanför tennisbanan. Med ett leende på läpparna är  hon alltid en hjälpande hand  och har genom sina framsteg inom  tennisen framför allt utvecklat sin förmåga som tränare. JK önskar allv lycka i framtiden!

1999 - Carl Nilsson
Carl är en god representant för Kalmar TK både på och utanför tennisbanan. Han är en bra kamrat som med glatt humör och positiv inställning ställer upp som tränare samt även som medhjälpare i övriga föreningsuppgifter. Lycka till i framtiden, Carl!

Adress

Kalmar TK - Tennis Padel Pickleball Ängöleden 11 39236 Kalmar

Kontakt

Tel: 048013514 E-post: info@kalmartk.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in